Aroma Touch Massage

 

 

Bij de Aroma Touch Massage onderga je een heuse massage.
Niet om de afvalstoffen uit je spieren te kneden of
andere vastzittende lijfelijke ongemakken eruit te transporteren.
Misschien zelfs wel het tegenovergestelde: terug naar de kern!

 

Bij de Aroma Touch Massage word je op de blote rug (en voeten en oren) aangeraakt in licht masserende
bewegingen om jou een opwekkende ervaring te bezorgen.
Er worden 8 verschillende essentiele olien gebruikt die een heerlijke geur verspreiden wat een bijzondere
toevoeging is aan de massage. Deze massage geeft diepe ontspanning en laat jou je “begin-stand” ervaren.

 

De zachte, ritmische aanraking werkt in harmonie met het aroma van de therapeutische essentiele olien van doTERRA
van de hoogste kwaliteit. Deze olien kunnen diep het weefsel binnen dringen en doelgerichte ondersteuning geven,
daar waar nodig. Aanraking van de huid geeft een weldadige sensatie zowel voor de huid zelf
als voor het hele lichaam. Alle cellen resoneren mee bij aanraking en frissen er als het ware van op.

 

De olien worden toegepast op de meridiaan banen en de viscerale contactpunten van het lichaam.
De reflexpunten van voeten, handen en oren worden gestimuleerd.


Tegelijkertijd is de Aroma Touch techniek zowel eenvoudig als intuitief en geeft de ontvanger een onvergetelijke ervaring
door het gebruik van pure en 100% natuurlijke essentiele olien van therapeutische kwaliteit.

 

 

Meld je hier aan voor een Aroma Touch Massage

4 fases

 

De Massage heeft 4 fases.
In elke fase worden er 2 verschillende soorten olie gebruikt.

 

* Fase 1 |
De eerste fase is bedoeld om stress te reduceren
en rust te creeren. Hierbij gebruiken we de
 stress
verminderende olien: BALANCE & LAVENDEL.


* Fase 2 |

De tweede fase is bedoeld om het immuunsysteem te ondersteunen en te versterken. Dit doen we met de olien
MELALUCA & ON GUARD®


* Fase 3 |

Deze fase is bedoeld om het lichaam te ondersteunen bij ontstekingsreacties (ontstekingen zijn namelijk opruimers van ballast en viezigheid, dus heel nuttig) en gebruiken we de olien
AROMA TOUCH & DEEP BLUE


* Fase 4 | 

In deze fase creeren we met de olien PEPERMUNT & SINAASAPPEL een homeostase wat zoveel wil zeggen als
-intern evenwicht bereiken-. Met andere woorden het zelfherstellend
vermogen van het lichaam wordt aangesproken en gestimuleerd.

Inhoud van de oliën:

 

BALANCE is een samengestelde olie die bestaat uit:
Spruce & Ho Wood (boom en andere houtsoorten),
Frankincense (wierrook), Blue Tansy (boerenwormkruid) &
Blue Chamomile (Duitse kamille) op een basis van gefractioneerde kokosolie.

LAVENDEL is een essientiele olie die vooral bekend staat om haar kalmerende en verzachtende werking.

MELALEUCA is ook een essentiele olie van de TEA TREE en heeft een krachtige schimmelwerende, antibacteriele en ontstekingsremmende eigenschappen.

ON GUARD is een samengestelde olie van Wilde sinaasappelschil, Kruidnagelknop, Kaneelbast, Eucalyptus blad/barst, Rozemarijnbloem & -blad.
AROMA TOUCH is weer een samengestelde olie van
Cypres, Pepermunt, Marjoraan, Basilicum, Grapefruit & Lavendel

DEEP BLUE Blue is een combinatie van wintergroen, kamfer, pepermunt, boerenwormkruid, Duitse kamille, strobloem en osmanthus (boom).

WILD ORANGE is een essentiele olie wordt gemaakt van de oranje schil van de sinaasappel die koudgeperst wordt. Dat maakt deze olie een excellente energie gevende en revitaliserende olie

PEPERMUNT is ook een essentiele olie waarvoor de gehele plant van de watermunt en de groenmunt
wordt gebruikt

 

WERKING VAN DE OLIE SAMENSTELLINGEN

 

BALANCE:

Werking lichaam: bij problemen die verband houden met spieren, botten en het zenuwstelsel. Zo kun je de olie inzetten op de ruggenwervel bij rugklachten (hernia). Ook bij epileptische aanvallen is dit een fijne olie.

Werking geest: de olie geeft een gevoel van rust, vrede en ontspanning. Het helpt bij het harmoniseren van verschillende fysiologische systemen van het lichaam en ondersteunt het gevoel van evenwicht. De zachte energie van Balance is ideaal om hyperactiviteit te kalmeren en je opnieuw te verbinden met je eigen wortels. Balance helpt mensen bij wie vluchten in andere zaken om niet te hoeven voelen een tweede natuur is geworden om weer in contact met hun lichaam te komen en te voelen.

De olie die gebruikt word zorgt ervoor dat angstgevoelens verdwijnen, zorgt voor gronding en balanceert de emoties. De olie helpt om emotionele blokkades op te heffen.

Wanneer je iets moet doen wat je gespannen maakt, waar je bang voor bent of als je naar een druk evenement gaat geeft Balance je net dat extra steuntje in de rug wat zo fijn is.

Hoe in te zetten: angst, verwarring, depressie, verdriet, opvliegers, hyperactiviteit, stemmingswisselingen.

 

LAVENDEL:

Werking lichaam : Lavendel is een uitstekend natuurlijk antihistamine en kan dus worden ingezet bij hooikoorts en andere allergieën en jeuk. Je kan het innemen of plaatselijk smeren. De olie heeft een kalmerende en verzachtende werking. Uitslag, pijn, zweren, jeuk, droge huid en lippen, zonnebrand, wondjes, rimpels, droog haar (roos) of haarverlies, verbranding, blaren, insectenbeten (allergie muggen) en snijwondjes kunnen allemaal met Lavendel worden verzacht. Omdat Lavendel zoveel rust geeft en veel invloed heeft op het parasympatische zenuwstelsel, wordt het ook met succes toegepast in ondersteuning bij Parkinson, hartritmestoornissen, hartkloppingen, Rheumatoide Arthritis.

Voor moeder en kind is deze olie ook fantastisch in te zetten. Gebruik het bij luieruitslag, tandenpijn, wondjes en waterpokken. En een druppel onder de voetjes ’s avonds zorgt voor een betere nachtrust. Lavendel in de diffuser ondersteund bij een postnatale depressie. Vergeet ook niet de (opgerekte) huid van de buik in te smeren, zwangerschapsstriemen herstellen beter. Breng de lavendel verdund aan met kokosolie bij gevoelige borsten en (open) tepels.

Werking geest : Geestelijke ondersteuning bij spanning, irritatie, angst, verdriet en huilen, stress en hyperactiviteit, te druk in je hoofd, tandenknarsen, slapeloosheid, depressie, verlies van eetlust en stemmingswisselingen. Lavendel ondersteunt je om de angst en spanning los te laten, zodat je jouw “ware ik” makkelijker kunt laten zien en uiten. Onveiligheid voelen als je jezelf eerlijk uit, is vaak het gevolg van nare ervaringen uit het verleden. Sterke emoties zoals: niet geliefd, niet gehoord en/of onbelangrijk zijn, spelen een grote rol. Lavendel geeft je de moed om emotioneel eerlijk te zijn en je innerlijke gedachten en verlangens te delen.

 

MELALEUCA:

Werking lichaam : Melaleuca is een goede olie om de huid gezond en schoon te houden. Dus bij problemen als acne, puisten, zweren, ontstoken spataders, schimmelinfecties, zoals bijv. zwemmerseczeem en nagelinfecties, dermatitis, eczeem en uitslag. Het werkt ook geweldig als ondersteuning om ongemakken van kinderziekten zoals waterpokken, bof en roodvonk te verminderen. En ook bij zonnebrand werkt deze olie verlichtend.  Alle huidinfecties (in het bijzonder stafylokokken), maar ook ringworm (schimmelinfectie), MRSA, netelroos (allergische reactie), gordelroos en een koortslip zijn goed met melaleuca te behandelen in de ondersteuning tot genezing.

Werking lichaam : Deze olie werkt niet alleen als boost voor je lichamelijke immuunsysteem, maar helpt ook geestelijk meer immuun te worden door negatieve energetische last te verlichten. Veel mensen zitten vast in ongezonde relaties die ze (wederzijds) afhankelijk maken of waarbij er sprake is van claimgedrag. Dit kost enorm veel energie, maar veelal is men niet bewust van dit energie lek. Om een gezonde relatie te hebben, is het belangrijk om elkaars persoonlijke ruimte en grenzen te respecteren. Melaleuca moedigt het individu aan om een relatie aan te gaan met respect voor de keuzes van een ander. En het wordt meer helder en herkenbaar hoe je zelf en ook anderen duidelijke grenzen nodig hebben. Alle vormen van zelfbedrog worden duidelijk, niet voor jezelf opkomen omdat dat egoïstisch voelt of je verantwoordelijk voelen voor de problemen van een ander.

 

ON GUARD:

Werking : Ondersteunt een gezonde immuunfunctie, beschermt tegen bedreigingen van het milieu, desinfecteert oppervlakken op natuurlijke wijze, zuivert de huid, bevordert gezonde bloedcirculatie en heeft een verkwikkend en opmonterend aroma

 

AROMA TOUCH:

Werking lichaam : De olie in deze samenstelling zijn speciaal geselecteerd voor hun ontspannende en kalmerende eigenschappen, om spierspanning te verlichten, geïrriteerd weefsel te verzachten en de bloedsomloop te verbeteren. Deze massagesamenstelling kan ontstekingsremmend werken voor zacht weefsel en een algehele massage beter doen slagen. Ondersteund bij luchtwegproblemen, het cardiovasculaire systeem en voor spieren en botten. Algemene toepassing: Massage, spierpijn/pijn, spierdystrofie. Breng de olie aan op de spieren, kan verdund worden met een draagolie. Verdeel over schouders en nek met een draagolie om ontspanning te verkrijgen en spierspanning los te laten. De olie kan ook toegevoegd worden aan natriumbicarbonaat (baking soda). Doe dit in een bad, dit helpt om alle spanning los te laten.

Werking geest : Kan ingezet worden bij angst en spanning, geeft diepe ontspanning aan het hele systeem.  Zodra het lichaam fysiek gaat ontspannen kan het hart weer opengaan naar het leven zelf.  Door de toenemende circulatie in het lichaam neemt ook het vermogen van de persoon toe om mee te gaan met de flow van het leven. Dit is wat aroma touch teweeg kan brengen; de mogelijkheid om te ontspannen en te openen waardoor men in harmonie met zijn lichaam en zijn bestaan weer in beweging kan komen. Positieve emoties: ontspanning, harmonieus, flexibel, openheid van hart en geest.

 

DEEP BLUE:

De samenstelling staat bekend om de verzachtende, ontstekingsremmende en pijn verlichtende eigenschappen. De verschillende olien werken samen om de pijnlijke gewrichten en spieren te verzachten. De effecten ervan zijn diepgaand, doordringend met een duurzaam resultaat. Eenmaal zachtjes ingewreven op het gebied van het ongemak, zal Deep Blue’s koele therapeutisch effect vrijwel direct voelbaar zijn.

 

WILD ORANGE:

Deze olie wordt vaak gebruikt als een effectief middel voor stemmingsverbetering alsmede voor haar prachtige citrus aroma. Wilde Sinaasappel is krampstillend & kalmerend voor de spijsvertering en verstekend voor de geest.

Het is een krachtige schoonmaker en zuiveraar en beschermt tegen bedreigingen van de seizoenen en van het milieu. Deze olie bevat veel antioxidanten, die essentieel zijn voor onze algehele gezondheid en is hartverwarmend voor lichaam en geest

 

PEPERMUNT:

De pepermuntolie van doTERRA wordt het meest toegepast voor de luchtwegen en als hulp bij spijsverteringsproblemen. Het stimuleert tevens een gezonde ademhalingsfunctie en een open ademhaling. Het vermindert maagproblemen, werkt pijn- en krampstillend. Het werkt antibacterieel en antiviraal . Het wordt vaak gebruikt in tandpasta en kauwgom ter bevordering van mondgezondheid.

 

 

Bron: natuurlijkvoorhetgezin.nl/producten, blizwellness.com  en Modern Essientials Handboek van Aroma Tools ™